Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υπερβολικά οικονομικό!

Υλικά
2 λίτρα γάλα αμυγδάλου( γινεται και με αγελαδινο)
400 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
200 γρ κορν φλάουρ
150 γρ ζάχαρη άχνη-
rΦόρμα ψησιματος ή ταψακι 30 εκ.

Διαφήμιση

Εκτελεση
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε το 1,5 λιτρο γαλα μαζι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες…το βαζουμε σε μετρια φωτια (να μην βρασει)…

Σ ενα μπολ ανακατευουμε το μισο λιτρο γαλα μαζι με το κορν φλαουρ… επειτα μολις ζεσταθει το γαλα της κατσαρολας ριχνουμε μεσα το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πηξει…θα γινει κρεμα

Το ριχνουμε σε ταψακι και απο πανω πασπαλιζουμε με την αχνη ζαχαρη

Ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου 45 λεπτα μεχρι να παρει χρωμα….αφηνουμε να κρυωσει εντελως και μετα κοβουμε σε κομματια… ( εγω δεν αντεξα και το εκοψα ζεστο)

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Πρεπει να ψηθει με την πανω αντισταση ΜΟΝΟ!!!!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓλυκό σταφύλι με κεχριμπαρένιο χρώμα
Επόμενο άρθροΤέλειες… και υγιεινές καριόκες βρώμης. Νηστίσιμη εκδοχή χωρίς ζάχαρη