Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαντυ Μπαξιβανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Στο τσακ μπαμ μπορείτε να κάνετε 1 δόση που βγάζει 25 κομμάτια..
Όλη η εκτέλεση και το ψήσιμο να το υπολογίζετε λιγότερο από μισή ώρα ! !

Υλικά:
3 ΑΥΓΑ
1 κούπα ζάχαρη
300 ΓΡΑΜ . ΚΑΡΥΔΑ ινδική
1 βανιλια
2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές αλεύρι Για όλες τις χρήσεις

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σπάμε τ αυγα χτυπάμε ελαφρώς. Τα βάζουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου ΛΕΙΩΣΕΙ .

Στην συνέχεια το βούτυρο, και τέλος το αλεύρι με την ΚΑΡΥΔΑ, και την βανίλια . Αποσύρουμε από την φωτιά & αφού κρυώσει κάνουμε μπαλίτσα ΔΙΑΚΟΣΜουμε με κερασάκι.

Ψηνουμε με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15_ 20 λεπτά το πολύ .απλά να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσουν κλείνουμε αεροστεγώς για να κρατήσουν την υγρασία τους, και να μην ξεραθούν

Διατηρούνται πολλές μέρες και δεν θέλουν ψυγείο

Προσεχτικά εάν θέλετε προσθέστε λίγη αμυγδαλοψυχα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαντυ Μπαξιβανη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη λαχταριστή σαλάτα μέσα στο χρώμα και τη γεύση
Επόμενο άρθροΥπέροχα μουστοκούλουρα για το καφεδάκι, για τα εγγονάκια στο σχολείο και όχι μόνο….