Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 1 σόδα αναψυκτικό 330 ml, 2 κουταλιές λάδι 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 2 κουταλιές ξύδι Αλεύρι όσο σηκώσει περίπου 500-600 γρ. 2-3 κουταλιές ηλιέλαιο για το άλειμμα 125 γρ, βούτυρο λιωμένο ή βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων 250 γρ, τυρί φέτα τριμμένη για τη γέμιση. Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι […]

Διαφήμιση
ΥΛΙΚΑ

1 σόδα αναψυκτικό 330 ml,
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ξύδι
Αλεύρι όσο σηκώσει περίπου 500-600 γρ.
2-3 κουταλιές ηλιέλαιο για το άλειμμα
125 γρ, βούτυρο λιωμένο ή βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων
250 γρ, τυρί φέτα τριμμένη για τη γέμιση.

Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε, να γίνει σπανακόπιτα, πρασόπιτα,  κασερόπιτα, είναι θέμα γεύσεις, και τι υλικά έχουμε στο σπίτι.

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε μία απαλή ζύμη με τα υλικά μας να μην κολλάει στα χέρια.
Τη χωρίζουμε σε 7-8 μπαλάκια, τα λαδώνουμε με το ηλιέλαιο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

Ανοίγουμε με βουτυρωμένα χέρια το κάθε φύλλο, το βουτυρώνουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και συνεχίζουμε με  το υπόλοιπο, αφού τελειώσουν τα φύλλα..

Δείτε περισσότερα : zzcook

Διαφήμιση