Υλικά:

Διαφήμιση
  • Για 6 – 8 μερίδες
  • Για τη βάση
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου cookies ψιλοθρυμματισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • Για τη διακόσμηση
  • γλυκό κουταλιού ή ξηροί καρποί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.

Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.

Για την κρέμα:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και …

Διαφήμιση

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΜια λαχταριστή τυρόπιτα με κασέρι και φέτα που γίνεται στα γρήγορα
Επόμενο άρθροΕλαφρύ γλυκό ψυγείου με δημητριακά και διπλή κρέμα σοκολάτας