Πανεύκολη συνταγή για νόστιμους εργολάβους με 3 μόνο υλικά
Connect with us

Γλυκα

Πανεύκολη συνταγή για νόστιμους εργολάβους με 3 μόνο υλικά

ΥΛΙΚΑ 320 γρ. ‏αμύγδαλα λευκά 5 ‏ασπράδια ‏βουτυρόκρεμα για την γέμιση Εκτέλεση Στο μπλέντερ αλέθετε τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα δυο ασπράδια. Την μεταφέρετε σε μπολ και το χτυπάτε λίγο ακόμα με το μίξερ προσθέτοντας τα υπόλοιπα ασπράδια και 2 κουταλιές σούπας αμύγδαλο λικέρ. Βάζετε την ζύμη στο κορνέ και τοποθετείτε […]

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση
  • 300 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 700 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ασπράδι από 5 αυγά διαχωρίζουμε σε διαφορετικά μπολ τα ασπράδια από δύο και τρία αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

  • Στο μούλτι αλέθουμε πολύ καλά τα αμύγδαλα με 600 γρ. ζάχαρη άχνη και τα ασπράδια δύο αυγών μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται εύκολα).

  • Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ασπράδια τριών αυγών. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο στρογγυλό κορνέ και δημιουργούμε μικρούς στρογγυλούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και απλώνουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Οι εργολάβοι θέλουν προσοχή στο ψήσιμο να μην αρπάξουν γιατί μόλις κρυώσουν θα είναι σκληροί. Αφού ξεφουρνίσουμε τα γλυκά, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

    Διαφήμιση
  • Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με 100 γρ. ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ομοιογενής κρέμα. Γεμίζουμε με την κρέμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο στρογγυλό κορνέ. Γυρίζουμε τους μισούς εργολάβους ανάποδα και τους γεμίζουμε με την κρέμα. Κλείνουμε με τους άλλους μισούς δημιουργώντας μικρά σάντουιτς.

    ΠΗΓΗ: mamapeinao.gr

    Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!