Υλικά:

  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα καφές στιγμιαίος
  • 1 χωνί βάφλας σπασμένο (και λίγο ακόμη για την κορυφή)
  • 2 κ.σ. σιρόπι καραμέλας (και λίγο ακόμη για την κορυφή)
  • ¾ της κούπας πάγο
  • σαντιγί

Εκτέλεση:

1. Χρειαζόμαστε ένα μπλέντερ για να χτυπήσουμε αρχικά τον καφέ με τον πάγο και το γάλα.

156390b0-fa6e-0133-2482-0e1b1c96d76b

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι και τα κομμάτια από το σπασμένο χωνάκι βάφλας. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και κρεμώδες.

15626ac0-fa6e-0133-8061-0e31b36aeb7f

15624450-fa6e-0133-f1b0-0aacbc4f5d01

3. Τέλος, σερβίρουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι, προσθέτοντας στην κορυφή σαντιγί, ό, τι περίσσεψε από τα κομμάτια βάφλας και λίγη καραμέλα.

b0d41a10-fa6d-0133-248e-0e1b1c96d76b

Τέλειο;

Διαφήμιση

neopolis