Υλικά

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια
5 αυγά ολόκληρα σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/3 κούπες γάλα καρύδας
3 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1 κούπα τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μπολ αναμειγνύεται το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτετε την τριμμένη καρύδα και ανακατεύετε ξανά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε στη μεσαία σκάλα του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να απαλό μείγμα. Υπολογίστε περίπου 8 λεπτά.

Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και κάθε φορά χτυπάτε με το μίξερ.

Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε.

Κατόπιν, προσθέτετε σταδιακά το γάλα καρύδας και χτυπάτε συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει απαλό.

Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη (για να μην κολλήσει) φόρμα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζετε το κόλπο με το μαχαίρι, το βυθίζετε δηλαδή στο κέικ και αν βγει στεγνό και καθαρό, είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για πεντανόστιμα αυθεντικά cookies, έτοιμα σε 12′!
Επόμενο άρθροΓλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο!