Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά
Για το παγωτό:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 σαντιγί μορφάτ (τενεκεδάκι)
220 ml κρέμα γάλακτος [πλήρης]
1 καψουλίτσα βανίλια
300 γρ φράουλες
Για γαρνίρισμα [προαιρετικά]:
4-5 ολόκληρες φράουλες
σαντιγί

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά θα πρέπει να έχουν παραμείνει στο ψυγείο τουλάχιστον για 30-45 λεπτά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσανάκια τους τις πολτοποιούμε στο multi με 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ και τη χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Δες και αυτό!
Παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας!

Σε μεγάλο μπολ αδειάζουμε τη μόρφατ και τη χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ρίχνουμε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δες και αυτό!
Πίτσα χωριάτικη

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό [κατά προτίμηση] μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του παγώματος, ανά 1 ώρα ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με ένα κουτάλι για να μη κρυσταλλώσει. Πριν σερβίρετε προαιρετικά γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και σαντιγί.

sintayes.gr

Διαφήμιση