Πανεύκολη Μαρμελάδα Εσπεριδοειδών (Πορτοκάλι - Λεμόνι), για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μια γλυκιά απόλαυση!
Connect with us

Γλυκα

Πανεύκολη Μαρμελάδα Εσπεριδοειδών (Πορτοκάλι – Λεμόνι), για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μια γλυκιά απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κ. Νατάσσα Χαλκιαδάκη

Διαφήμιση

Υλικά:

500gr πορτοκάλια (2 μεγάλα ή 3 μικρά)
100gr λεμόνια (1/2 μεγάλο ή 1 μικρό)
500gr ζάχαρη (μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε ζάχαρη αν θέλετε τη μαρμελάδα λιγότερο ή περισσότερο γλυκιά αντιστοίχως)
300ml χυμός πορτοκάλι (κατά προτίμηση φυσικός)
600ml νερό

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα εσπεριδοειδή

Διαφήμιση

2. Κόβουμε το κάθε εσπεριδοειδές σε 6 κομμάτια και στη συνέχεια τα κομμάτια σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια και μέρος της φλούδας (αν είναι πολύ χοντρή)

3. Τοποθετούμε τις φέτες από τα εσπεριδοειδή σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας 1,5l βραστό νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε και πετώντας το νερό, ώστε να αφαιρεθεί η πικρή γεύση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και 2η φορά.

4. Τοποθετούμε την κατσαρόλα με το περιεχόμενο της και όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, χυμό, νερό) σε δυνατή φωτιά και ξεκινάμε τη διαδικασία του βρασμού.

5. Βράζουμε την κατσαρόλα με τα υλικά για περίπου 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια για 15 λεπτά σε πιο χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η μαρμελάδα να πήξει όσο χρειάζεται.

6. Αφαιρούμε από τη φωτιά, έχοντας υπόψη ότι η μαρμελάδα θα πήξει περισσότερο όσο κρυώνει.

7. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

8. Η μαρμελάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως είδος επάλειψης σε ψωμί, ως γέμιση σε μπισκότα, κ.λ.π.

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κ. Νατάσσα Χαλκιαδάκη

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!