Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Μέγεθος: διάμετρος 20-22 εκ.

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
60 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη καστανή 
1 αυγό μεγάλο
110 ml αριάνι
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει
2 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 φακελάκι βανίλιας (βανιλέτα)
  
Για την mousse-κρέμα γέμισης
500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική, πολύ κρύα 
70 γρ. βούτυρο 
1 κουβερτούρα (200 γρ.) με 55% κακάο
80 ml γάλα

Για την κάλυψη του κέικ
Μερέντα σοκολάτας υγείας

Για την διακόσμηση του κέικ
Πουράκια σοκολάτας (καφέ και λευκά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ (μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη και την βανίλια.

Δες και αυτό!
Πανεύκολα κουλουράκια βανίλιας

Προσθέτουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Μόλις το μείγμα φουσκώσει προσθέτουμε εναλλάξ το αριάνι και την φαρίνα, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ.

Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφού ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για 2 ώρες και μετά το κόβουμε σε δύο κομμάτια.

Για την κρέμα γέμισης – mousse
Βάζουμε σε ειδικό μπολ για φούρνο μικροκυμμάτων, το βούτυρο, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και 100 ml κρέμα γάλακτος.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων για  2 λεπτά στους 300 βαθμούς.

Μετά τον χρόνο αυτό, και αν το βούτυρο έχει λιώσει βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμμάτων και ελέγχουμε αν η σοκολάτα μπορεί να λιώσει εντελώς και το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε για μισή ώρα να κρυώσει και να σφίξει λίγο.

Δες και αυτό!
Τηγανίτες με κανέλλα και ζάχαρη ή και μέλι.. Λιχουδιά από τα παλιά!

Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε το λιωμένο  βούτυρο με την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρις ότου έχουμε μια σφιχτή σοκολατένια σαντιγύ-mousse.

Φτιάχνουμε την τούρτα
Σε μια πιατέλα, βάζουμε τον ένα δίσκο του κέικ.

Το αλείφουμε καλά με μερικές κουταλιές της σούπας Μερέντα σοκολάτας υγείας.
Από πάνω στρώνουμε την μισή mousse-κρέμα.

Δες και αυτό!
Γλυκόξινη σαλάτα με μήλο και λαχανικά

Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά τοποθετούμε επάνω στην κρέμα τον δεύτερο δίσκο του κέικ.
Το αλείφουμε και πάλι με Μερέντα σοκολάτας υγείας και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη mousse-κρέμα.
Διακοσμούμε με πουράκια και βάζουμε στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εύκολη, απλή και με υπέροχη γεύση αυτή η τούρτα γίνεται σε χρόνο ρεκόρ ακόμα και από έναν αρχάριο.

tantekiki

Διαφήμιση