Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ: Ένα πακέτο (μισό κιλό) φύλλο κρούστας μισή κούπα βούτυρο λιωμένο, για το άλλειμα των φύλλων για το σιρόπι 3 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 2 βανίλιες ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Παίρνουμε δύο φύλλα και τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και διπλώνουμε στην μέση, αλείφουμε την επιφάνεια με […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
Ένα πακέτο (μισό κιλό) φύλλο κρούστας
μισή κούπα βούτυρο λιωμένο, για το άλλειμα των φύλλων
για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε δύο φύλλα και τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και διπλώνουμε στην μέση, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και αρχίζουμε να τυλίγουμε σφιχτό ρολό.
Βάζουμε λίγο νεράκι με το πινελάκι ή με το δάκτυλο μας κατά μήκος του φύλλου για να κολλήσει το τελείωμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλαΒάζουμε όλα τα μπαστουνάκια σ’ ένα δισκάκι και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Όταν περάσει κανένα τέταρτο τα βγάζουμε και τα κόβουμε μικρά κομματάκιαΣτο διάστημα που έχουμε τα μπαστουνάκια στο ψυγείο, φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας την ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε τις βανίλιες και τον χυμό του λεμονιού.
Όταν το βράζουμε, πρέπει όλη μας η προσοχή να είναι εκεί, γιατί το σιρόπι δεν πρέπει να είναι ούτε νερουλό, αλλά ούτε πολύ πηχτό.

Μόλις σταματήσει η βράση ρίχνουμε το σιρόπι σε μια βαθιά σαλατιέρα για να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια. Τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, γυρίζοντας τα γύρω – γύρω, με μια τρυπητή κουτάλα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ανοιχτό καφετί χρώμα. Μην τα τηγανίσετε πολύ γιατί μετά θα ξεραθούν και δεν θα έχουν χυμούς.

Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας, για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Μόλις τα τηγανίσουμε όλα, τα βάζουμε στην σαλατιέρα με το σιρόπι, φροντίζοντας να τα καλύπτει όλα και τα αφήνουμε καμιά ωρίτσα.
Όταν σιροπιαστούν καλά τα βάζουμε σε μια πιατελίτσα και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το σιρόπι και αν θέλουμε λίγο κανελίτσα και σερβίρουμε.

Εάν προτιμούμε να παραμείνουν τραγάνα δεν θα πρέπει να τα σκεπάσουμε, αντιθέτως εάν μας αρέσουν τα μαλακά και πολύ μελωμένα καλό είναι να τα φυλάξουμε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

ΤΙΡ : Κάπου στο νετ διάβασα, ότι εάν τα κόψετε αρκετά μικρά και δεν τα σιροπιάσετε μπορείτε να τα βάλετε σε σαλάτες αντί για κρουτόν.
Καλοφάγωτα !!!!!!!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : syntageskardias
Διαφήμιση