Διαφήμιση

Υλικά 
600 γρ. φρέσκο γάλα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια των 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
ή 12 φύλλα
165 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες

για το σερβίρισμα
σάλτσα φρούτου ή σιρόπι της επιλογής μας

Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη
και τις βανίλιες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Διαφήμιση

Σε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό αδειάζουμε το περιεχόμενο
των δύο φακέλων της ζελατίνης,για να φουσκώσει.


Στο ζεστό γάλα αδειάζουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε
καλά με τον αυγοδάρτη για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και πάλι
καλά και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα της αρεσκείας μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
Για να ξεφορμάρουμε βοηθάμε λίγο να ξεκολλήσει από τα πλάγια
τις φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.ΣΗΜ:Σερβίρουμε την panacotta με σάλτσα φρούτου ή σιρόπι της επιλογής μας!
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή με light κρέμα γάλακτος και γάλα
με χαμηλά λιπαρά!!

Διαφήμιση

Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://magyreuontas.blogspot.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΣυνταγή για trifle από φράουλα και γιαούρτι με λίγα λιπαρά!