Παγωτό Τιραμισού "κάτσε καλά"...
Connect with us

Γλυκα

Παγωτό Τιραμισού “κάτσε καλά”…

Yλικά

Διαφήμιση
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι (8 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
  • 250 γρ τυρί Μασκαρπόνε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 σαβουαγιάρ μπισκότα
  • 5 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μπράντι ή Amaretto λικέρ
  • κακάο

 Εκτέλεση

  • Ενώστε τον καφέ με το νερό και το κονιάκ . Κόψτε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.  Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν. Προσθέστε το τυρί Mascarpone και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ, και απαλά προσθέτετε  το μείγμα με το τυρί Mascarpone.
  • Σε ένα μακρόστενο σκεύος για παγωτό στρώστε μεμβράνη . Βουτήξτε τα σπασμένα μπισκότα στο μείγμα καφέ. (Προσέξτε να μην απορροφούν τα σαβαγιάρ  πάρα πολύ, μόνο οι άκρες πρέπει να διαποτίζονται). Ρίξτε το 1/3 του μίγματος μέσα στη φόρμα και προσθέστε τα μισά σαβαγιαρ. Βάλτε άλλο 1/3 του μίγματος κρέμας πάνω από τα μπισκότα, προσθέστε τα υπόλοιπο μπισκότα και τελειώστε με το τελευταίο 1/3 της κρέμας. Καλύψτε και βάλτε στη κατάψυξη.
  • Όταν παγώσει αναποδογυρίστε τη φόρμα , αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα, κοσκινίστε το κακάο πάνω από το παγωτό και σερβίρετε.

Δείτε το Βίντεο:

Διαφήμιση

 

×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!