Φανταστικό Παγωτό με σοκολατένιο γλάσο με φουντούκια !
Connect with us

Συνταγές

Φανταστικό Παγωτό με σοκολατένιο γλάσο με φουντούκια !

Φανταστικό Παγωτό με σοκολατένιο γλάσο με φουντούκια !

Παγωτό με σοκολατένιο γλάσο με φουντούκια !

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

Για τη βάση:

4 αυγά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
12 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
1 κουταλιά της σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη)
100 γρ. καρύδια

Για την κρέμα:

500 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. σκόνη καρύδας
200 γρ. σοκολάτα με φουντούκια
50 ml. γάλα

Διαφήμιση

30 λεπτά. στον καταψύκτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση: Ξεκινάμε την  συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και βάζοντας τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα μίξερ, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν παόυντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Προσθέτουμε και το κακάο, συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα. Μόλις έχει γίνει σοκολατένιο το μείγμα, ρίχνουμε στο μπολ και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψάκι (20×20 εκ), και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα. Προσέχουμε το μείγμα να καλύψει όλη την βάση του ταψιού. Στην συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Μετά το ψήσιμο θα έχει γίνει ένα αφράτο παντεσπάνι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει.

Συνεχίζουμε με την κρέμα του γλυκού μας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα ρίχνουμε την καρύδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα μας είναι έτοιμη. Με μία σπάτουλα προσθέτουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι μας και απλώνουμε να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για 30 περίπου λεπτά.

Συνεχίζουμε με την γκανάζ:  Σε μπεν μαρί, ρίχνουμε την σοκολάτα με τα φουντούκια και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αφού έχει κρυώσει η γκανάζ και έχουμε βγάλει το ταψάκι από την κατάψυξη, ρίχνουμε την γκαναζ πάνω από την κρέμα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη μισή ώρα!

Το παγωτό μας είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!