Παγωτό λεμόνι - Φοβερή γεύση με βελούδινη υφή στο στόμα
Connect with us

Συνταγές

Παγωτό λεμόνι – Φοβερή γεύση με βελούδινη υφή στο στόμα

Η Συνταγή είναι από κ. ‎George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

Υλικά
350 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ πλήρες γάλα 3,5% λιπαρά
250 γρ ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
6 κρόκους αυγών
150 γρ φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος , το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι σε μια κατσαρόλα με διπλό χοντρό πάτο και ζεστένουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε μείγμα ζεστής κρέμας σε αργή ροή, χτυπώντας ελαφρά συνεχώς με ένα συρμάτινο χτυπητήρι να μην σβολιάσει .

Μεταφέρετε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά μέχρι να φτάσει περίπου τους 80 βαθμούς χωρίς να βράσει .

Διαφήμιση

Σουρώστε αμέσως με ένα λεπτό σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό λεμονιού . Κρυώστε το μείγμα έξω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ανακατεύοντας περιστασιακά .

Βάλτε την κρέμα στην κατάψυξη σκεπασμένη με αντικολλητικό χαρτί που θα ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας για 3 ώρες περίπου .

Βάλτε το μείγμα στην παγωτομηχανή σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της για περίπου 20-25 λεπτά .Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα ..

Η Συνταγή είναι από κ. ‎George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση