Παγωμένη Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια πουτίγκα
Connect with us

Συνταγές

Παγωμένη Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια πουτίγκα

Η τέλεια συνταγή για να απολαύσετε μια πουτίγκα παγωτό ως επιδόρπιο και όχι μόνο, τις γιορτινές μέρες με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

Διαφήμιση

Υλικά

1 ¼ φλ. τσαγιού κόκκινα και πράσινα κερασάκια γλασέ
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
300 γρ. ανάμεικτα φρούτα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα
1/3 φλ. τσαγιού ρούμι (σκούρο)
250 γρ. σοκολάτα μαύρης σοκολάτας, ψιλοκομμένη
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
4 κρόκοι αυγών
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή, κρυσταλλική
1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα, καβουρδισμένα φουντούκια

Εκτέλεση
Κρατάμε στην άκρη 3 κερασάκια γλασέ για διακόσμηση. Κόβουμε τα υπόλοιπα στη μέση και τα βάζουμε σε μέτριο μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φρουί γλασέ, τα περιχύνουμε με το ρούμι και τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 2 ώρες ή και ένα ολόκληρο βράδυ.

Στρώνουμε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ με διάμετρο βάσης 13 εκ. άνοιγμα 23 εκ. και βάθος 8 εκ. Σε άλλο πυρίμαχο μπολ βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λ περίπου, ανακατεύοντας κάθε 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. (Εναλλακτικά τη λιώνουμε σε μπεν μαρί). Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λ να κρυώσει.

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ για μπεν μαρί ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ για 5 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε και τη κρύα λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.

Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί (βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό που βράζει) και χτυπάμε το μείγμα, μέσα στο μπεν μαρί, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρά και θα έχουν “ψηθεί” και οι κρόκοι. Το αφαιρούμε από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λ να κρυώσει.

Χτυπάμε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αναμιγνύουμε τη σαντιγί με το κρύο λιωμένο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με πολύ απαλές και αργές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα φρούτων/ σταφίδας και τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τη μεμβράνη, ισιώνουμε την επιφάνειά του, καλύπτουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει για 8 ώρες περίπου ή για ένα ολόκληρο βράδυ. Τη βγάζουμε από τη κατάψυξη τουλάχιστον 5-8 λ πριν τη σερβίρουμε.

Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε τη πουτίγκα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρούμε τη πλαστική μεμβράνη, τη διακοσμούμε με τα 3 κερασάκια που κρατήσαμε και με ένα γκι. τη κόβουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε.

sintayes.gr

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!