Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ Ζυμάρι 1 κιλό αλεύρι 2 φακελάκια μάγια […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

Ζυμάρι

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μάγια
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια baking
Μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2,5 κούπες νερό χλιαρό ή γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το νερό ή το γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη το λάδι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ζυμώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ξεκολλήσει από τα χέρια μας. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί.

Γέμιση

Έχουμε ψήσει σάλτσα ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη. Την απλώνουμε να πάει παντού, και στολίζουμε με τα λαχανικά μας πού είναι μανιτάρια, κρεμμύδια σε λεπτοκομμένες ροδέλες, πιπεριές, και ντοματίνια.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί. Εγώ έχω βάλει μοτσαρέλα τσένταρ και regato. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Η Συνταγή είναι της κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.