Υλικά
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
250 γραμ. τυρί κρέμα
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 μπάλα μοτσαρέλα σπασμένη σε κομμάτια
1½ φλ. κυβάκια φέτας
1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
5 φέτες μπέικον
4 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλ. ελιές ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό
κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
Για την πίτσα μεσογειακή, ανοίγουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα σε λεπτό δίσκο, 35 εκ. πάχους 0,5 εκ. Την απλώνουμε στο ξύλο κοπής. Αφήνουμε να εξέχει το φύλλο. Βάζουμε γύρω γύρω με κουταλάκι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής κρέμα τυριού περιμετρικά και τυλίγουμε σαν κόθρο, ώστε να κάνει ένα στεφάνι. Ένα στεφάνι γεμιστό με τυρί.

Διαφήμιση

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, το μπέικον και τις ελιές. Τέλος στρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις στους 230 βαθμούς C και έχουμε πυρώσει ένα ταψί γυρισμένο από την ανάποδη. Αδειάζουμε την πίτσα στο πυρωμένο ταψί από το ξύλο κοπής.Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

Extra tip
Φροντίζουμε να εγκλωβίσουμε το τυρί κρέμα στο στεφάνι-περίμετρο της ζύμης, ώστε να μην αδειάσει με το ψήσιμο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Διαφήμιση

https://www.argiro.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Μπραόυνις Σοκολάτα με Φουντούκια από τα Σορόπια!
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με Βαλσάμικο