Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ 250 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή, καλά λιωμένη με πιρούνι (1 φλ.), 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα, 1 […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ

250 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή, καλά λιωμένη με πιρούνι (1 φλ.),
4 μεγάλα αβγά χωρισμένα,
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα,
1 φλ. ζάχαρη,
2 ½ φλ. (250 γρ.) αλεσμένα αμύγδαλα,
1 κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού,
1/3 φλ. αμύγδαλα σε φετάκια,
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα,
λίγο βούτυρο ή λάδι και αλεύρι για τη φόρμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C, βουτυρώνετε ή λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 23 εκ. περίπου. Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ την αναρή με τους κρόκους, την κανέλα και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Ανακατεύετε μέσα τα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ και με καθαρά χτυπητήρια του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια, μέχρι να πήξουν σε μαρέγκα (μην την παραχτυπήσετε για να στεγνώσει). Την αδειάζετε στο μίγμα των κρόκων και την ενσωματώνετε ανακατεύοντας απαλά, παίρνοντας με κουτάλι ή σπάτουλα υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αδειάζετε με ένα κουτάλι στη φόρμα και σκορπάτε στην επιφάνειά του τα αμύγδαλα σε φετάκια.
Ψήνετε την πίτα για 40-45 περίπου λεπτά ή μέχρι που ένα σουβλάκι που θα μπήξετε στο κέντρο της να βγαίνει στεγνό. Την αφήνετε για 10 λεπτά στη φόρμα πριν αφαιρέσετε το στεφάνι της φόρμας και όταν κρυώσει εντελώς τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ