Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 1 πακ. Πέννες 200 gr ρεγκάτο τριμμένο 200 gr […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1 πακ. Πέννες
200 gr ρεγκάτο τριμμένο
200 gr ένταμ τριμμένο
Κεφαλοτύρι τριμμένο (περίπου 1-2 χούφτες)
2 κρέμες γάλακτος μεγάλες
10 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
6 φέτες μπέικον σε κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το ζαμπόν και το μπέικον. Χωρίς λάδι η βούτυρο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί η μεγάλο πυρέξ.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά που τα έχουμε ανακατέψει σε μια λεκανιτσα (όμως όχι όλα, κρατάμε λίγη ποσότητα για να ρίξουμε από πάνω), το ζαμπόν, το μπέικον και Ανακατεύουμε….

Τέλος βάζουμε από πάνω το τυρί που κρατήσαμε… Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα….

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.