Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΆ 1 συσκευασία πέννες 2 μεγάλα κολοκυθιά 1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΆ
1 συσκευασία πέννες
2 μεγάλα κολοκυθιά
1 μέτρια μελιτζάνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
Λίγα ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι πιπέρι
100 ml κρέμα γάλακτος
Λίγο ζωμό από τις πέννες
100 γραμμάρια ρεγκάτο
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι
200 γραμμάρια μοτσαρέλα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente…
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε στικ ζουλιέν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σωταριστούν μέχρι να μαραθούν.

Σουρώνουμε τις πένες αφήνοντας λίγο από το ζωμό σε ένα ποτήρι.
Ενώνουμε τις πένες με τα λαχανικά….

Ωστόσο έχω ζεματίσει τα ντοματίνια σε βραστό νερό, τα ξεφλουδίζω, και τα σοτάρω στο ίδιο τηγάνι που είχα σοτάρει τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο.

Τα προσθέτω και αυτά στις πένες, πασπαλίζω με τυριά ρεγκάτο και κεφαλοτύρι, ανακατεύω πολύ καλά, και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα τυριά κεφαλοτύρι και μοτσαρέλα…

Αραιώνω την κρέμα γάλακτος με λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών περιχύνω, και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει…
Super γεύση

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.