Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες) 350gr πένες 2 συσκευασίες τόνος σε νερό (2x160gr) 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κ.σ. κάπαρη 180gr […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

350gr πένες
2 συσκευασίες τόνος σε νερό (2x160gr)
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. κάπαρη
180gr μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
10 φύλλα βρώσιμου βασιλικού
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και διατηρούμε ένα φλυτζάνι από το νερό μαγειρέματος.

Τσιγαρίζουμε ελαφριά την κάπαρη και προσθέτουμε στη συνέχεια, αφού ελαττώσουμε τη θερμότητα, τις ψιλοκομμένες ελιές, τον τόνο και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε ελαφριά και προσθέτουμε το βρασμένο νερό που έχουμε διατηρήσει με τις πένες.

Συμπληρώνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!