Πένες με πιπεριές μανιτάρια και σος Φιλαδέλφεια
Connect with us

Ζυμαρικα

Πένες με πιπεριές μανιτάρια και σος Φιλαδέλφεια

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

Υλικά
για άτομα:

500 γρ πέννες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη
1 συσκευασία άσπρα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
175 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
80 γρ. κρέμα γάλακτος light
τριμμένη παρμεζάνα
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βασιλικό φρέσκο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες για 9′-10′ λεπτά al dente. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.

Σοτάρουμε το σκόρδο, κατόπιν τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί τύπου Φιλαδέλφεια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και Φρεφκοτρυμμενο πιπέρι.

Αφήνουμε 2 λεπτά πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και λίγη παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε πιάτο με μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπερι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!