Η Συνταγή είναι από κ. live kitchen – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Διαφήμιση

Αυτό το γλυκό είναι απλά εξαιρετικό!

Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
120 γρ ηλιέλαιο-
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 κτσ κακάο σκόνη
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-
1 κτσ υγρή βανίλια ή 2 βανιλιες σε σκονη
150 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα

Διαφήμιση

Για το πασπάλισμα
300 μλ γάλα-

Για την σαντιγί-
2 φάκελοι (200 γρ)σαντιγί σε σκόνη-γκαρνι
400 μλ γάλα
3 κτσ μερέντα-

Για το γλάσο-
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα

Για το στόλισμα
Σταγόνες σοκολάτας

ταψακι :25χ30

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά,την ζάχαρη,το ηλιέλαιο,την υγρή βανίλια,το αλεύρι,το μπέικεν,το κακάο σκόνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί .

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25χ30 αφού πρώτα το έχουμε αλευροβουτυρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180 c δοκιμάστε με μιά οδοντογλυφίδα!

Mολίς ψηθεί το βρέχουμε με γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2.Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 φακέλους σαντιγί σε σκόνη μαζί με το κρύο γάλα που αναλογεί και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η σαντιγί.

Αφού γίνει η σαντιγί προσθέτουμε και 3 κτσ μερέντα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

3.Αφού περάσει η μια ώρα παίρνουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε κομμάτια σε ένα μπολ.Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αφήνουμε λίγο να μην ειναι ζεστό’ .

Περιλούζουμε το γλάσο πάνω από την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα 4.Μετά από 1/2 ώρα κόβουμε το γλυκό μας και στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας.

Διαφήμιση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Stella Emmanouil – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠάστα ταψιού
Επόμενο άρθροΜυρωδάτοι αφράτοι πεντανόστιμοι κουραμπιέδες Mε εγγύηση επιτυχίας 100%