Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Θαυμάσιες παστούλες λαχταριστές με γεύση μοκα που την […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Θαυμάσιες παστούλες λαχταριστές με γεύση μοκα που την νοιώθεις στο στόμα!

ΥΛΙΚΑ
150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
3 αυγά
150 γρ φαρίνα
1 1/2 κ.γ μπέικιν
1 κ.σ ζεστό νερό
1 κ.σ νές καφέ

Για το σιρόπι
1.5 ποτ νερό
15 κ σ ζάχαρη
1.5 κ.σ κακάο
1 κ σ νές καφέ

Για την κρέμα καφέ
1 Μόρφατ μεταλλικό κουτί
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1.κγ νές καφέ διαλυμένο σε 1.κ.σ ζεστό νερό

Για την σαντιγί
500 γρ φυτική κρέμα πράσινη
1-2 κ.σ άχνη ζαχαρη
1.κ.γ καφέ διαλυμένο σε 1.και νερό
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα για στόλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάω να ανατρέψουν καλά.Σε ένα μπολ έχω χτυπήσει τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα με μια κ.σ αλέυρι.

Ανακατεύω καλά και μετά προσθέτω το υπόλοιπο αλέυρι το μπέικιν και ανακατεύω καλά.Εχω διαλύσει τον καφέ στο ζεστό νερό και το προσθέτω στο μείγμα.

Ανακατεύω καλά και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω στους 160 βαθμούς 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.Το αφήνω να κρυώσει καλά και μετά το κόβω στην μέση. Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω 5 λεπτά.

Το αφήνω να κρυώσει.Για την κρέμα καφέ !! Χτυπάω το Μόρφατ που το έχω μια ώρα στο ψυγείο να ανατρέψει Ρίχνω και το ζαχαρούχο και το μείγμα του καφέ και χτυπάω να ενσωματωθούν και να σφίξουν. Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποίησω.

Στο ίδιο ταψακι που έψησα το κέικ(Εγώ χρησιμοποίησα μακρόστενο 20χ28 εκατ) βάζω μια στρώση κέικ το μισό σιρόπι την κρέμα καφέ όλη το άλλο κομμάτι κέικ το υπόλοιπο σιρόπι και στο τέλος χτυπάω την φυτική σαντιγί με την άχνη να σφίξει προσθέτω και τον καφέ και στρώνω από επάνω.

Διακοσμώ με λίγη τριμμένη κουβερτούρα!

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.