Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η εκτέλεση είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υπέροχο κέρασμα που σκίζει από εμφάνιση όσο και […]

Διαφήμιση

Η εκτέλεση είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υπέροχο κέρασμα που σκίζει από εμφάνιση όσο και από γεύση.

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά,
150 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο,
300 γραμμάρια αλεύρι ,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
300 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος και το μπέικιν, την βανίλια παίρνουμε το παγωμένο βούτυρο από την κατάψυξη και με το τρίφτη το τρίβουμε πάνω στο αλεύρι.

Στην συνέχεια με τα.χέρια μας το ψιχουλιάζουμε .

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την ζάχαρη και κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και τα ρίχνουμε μέσα και τα ζυμώνουμε εάν είναι λίγο σφιχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.

Τοποθετούμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη η και σακούλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στην συνέχεια την βγάζουμε και κόβουμε λίγη και την αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε φύλλο την περισσότερη ζύμη και τα πλαϊνά τα κόβουμε και τα γυρνάμε.

Τοποθετούμε την μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και κόβουμε λεπτές λωρίδες.

Τις τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.