Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για το κέικ 400 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Υλικά για την επικάλυψη 200 γρ. ‏παγωμένο τυρί μασκαρπόνε 200 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου ‏Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα Εκτέλεση 1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον […]

Διαφήμιση

Υλικά για το κέικ

  • 400 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Υλικά για την επικάλυψη

  • 200 γρ. ‏παγωμένο τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ‏Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.

2.Σε ένα μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.

3.Στην συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσετε από κόσκινο και ανακατεύετε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4.Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζετε σιγά σιγά το μείγμα σας και ισιώνετε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.

5.Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα.

6.Για να είσαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάτε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ σας είναι έτοιμο.

7.Αφού ψηθεί, το αφαιρείτε από τον φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.

8.Εν το μεταξύ, ανακατεύετε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστείτε το frosting.

9.Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνετε πάνω από το κέικ σας όλο το frosting.

10.Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε και κόβετε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :foodmaniacs