Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Όλα Νηστίσιμα”

Τρουφάκια Κόκκινης Κολοκύθας
ΥΛΙΚΑ (Για 25-30 τρουφάκια)

• Περίπου 1 και 1/2-2 κιλά κόκκινη κολοκύθα (θα την κάνουμε πουρέ)
• 1 κούπα ζάχαρη άχνη
• 2 κούπες καρύδα τριμμένη και επιπλέον για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα ταψί με σκέπασμα βάζουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια με τη φλούδα αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε σκέπασμα καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Διαφήμιση

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1,5-2 ώρες. Πρέπει η κολοκύθα μας να τρυπιέται χωρίς καμιά δυσκολία.

• Με τη βοήθεια ενός κουταλιού μεταφέρουμε την ψίχα της κολοκύθας σε μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ο πουρές μας είναι έτοιμος. Χρειαζόμαστε 1 κούπα από τον πουρέ.

• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τον πουρέ, τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

• Πλάθουμε τα τρουφάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Όλα Νηστίσιμα”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜπεζέδες γεμιστοί με κρέμα και καρύδια
Επόμενο άρθροΠιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον στο φούρνο