Η Συνταγή είναι από κ. ‎Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 αυγό
200γρ χλιαρό γάλα
1 μαγιά ξερή
100μλ λάδι
470γρ αλεύρι
1κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ αλάτι

Για την γέμιση- ότι θέλετε ,
μερέντα, με φράουλα, με φρούτα του δάσους και με βύσσινο…

1 κρόκο για να τα περάσουμε από πάνω πριν μπούνε στο φούρνο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και 1 κ.σ αλεύρι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Σε μεγάλο μπολ κοσκινιζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, ελαφρώς χτυπημένο το αυγό, το λάδι και το μίγμα με τη μαγιά.

Ζυμώνουμε μια μαλάκια ζύμη.

Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια ή από 65 γρ . Κάνουμε μπάλες και ένα ένα ανοίγουμε τα φυλλα 14×18 και τα κόβουμε σε 6 γραμμές.

Τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Δείτε της Φωτογραφίες.

Λαδώνουμε τη φόρμα μια μια θήκη πριν μπει το καθένα σαλιγκάρι. Αφήνουμε για αλλά 15 λεπτά και μετά Περνάμε με το κρόκο

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά…

Όταν βγουν τα σκεπάζουμε με μια πετσετουλα ελαφρώς βρεγμένη…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Αννα Κασσανδρεια“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.