Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης” ΥΛΙΚΑ Γιά την ζύμη: 500γρ αλεύρι, 240γρ νερό, 15γρ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”

ΥΛΙΚΑ
Γιά την ζύμη:

500γρ αλεύρι,
240γρ νερό,
15γρ λάδι
15γρ ξύδι για 8 φύλλα των 100γρ

Για την κρέμα:
2κιλά γάλα πλήρες( ή αγελαδινό φρέσκο)
700 γρ ζάχαρη,
1.5 φλιτζάνι του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι,
4 αυγά και
1κσ φυτίνη!

Για το σιρόπι:
1κιλό νερό,
1κιλό ζάχαρη,
1 κουτάλι μέλι(στο τέλος) και
λίγο λεμόνι!

Εκτέλεση:
Ανοίγω πολύ 4 φύλλα (ένα ένα) τα κόβω στην μέση και τα βάζω τεντωμένα κάτω στο ταψί και έτσι γίνονται 8.

Βουτυρώνω ταψί και φύλλα με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο.Ψήνω αυτά τα οκτώ φύλλα.

Βάζω την γέμιση.

Ανοίγω άλλα 4 φύλλα τα κόβω στην μέση,έτσι γίνονται 8 ,βουτυρώνω χαράζω και ψήνω στους 180 βαθμούς.Βγάζω σε 50 λεπτά(αναλόγως τον φούρνο) και βάζω το κρύο σιρόπι στο ζεστό γαλακτομπούρεκο!

Η Συνταγή είναι της κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”