Ονειρεμένη καρυδόπιτα του παππού, που την τρως και σου τον θυμίζει

Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 8 αυγά  ½ φλιτζάνι γάλα  1½ φλιτζάνι ζάχαρη  3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  Καρύδια (ανάλογα με τα […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί.
  2. Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  3. “Περνάμε” τα καρύδια από το μπλέντερ και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
  5. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  6. Απλώνουμε το μείγμα στο αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα.
  7. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι ζεστό με κρύο σιρόπι.

foodaholics.gr