Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” Υλικά (για τα φύλλα) 1 κιλό αλεύρι σκληρό […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Υλικά (για τα φύλλα)
1 κιλό αλεύρι σκληρό χωριάτικο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
3 κουτ.της σούπας ξύδι
Αλάτι
Νερό ζεστό τόσο που να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.

Ζυμώνετε καλά και αφού κόψετε την ζύμη σε 11 κομμάτια την αφήνετε σκεπασμένη για 40 λεπτά.

Υλικά (για την γέμιση)

1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
Λίγα σέσκουλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
3 αβγά
Πιπέρι
300 γρ.τυρί φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένετε καλά όλα τα χορταρικά , τα χοντροκόβετε και αφού τα αλατίσετε τα αφήνετε να βγάλουν τα ζουμιά τους μέχρι να ετοιμάσετε το ζυμάρι.
Κατόπιν τα στίβετε καλά ρίχνετε μέσα το λάδι, το κύμινο, τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι και το τυρί (αν θέλετε).

Ανοίγετε τα φύλλα.
Σε κάθε φύλλο ραντίζετε λάδι, βάζετε σε όλο το μήκος 2 – 3 κουτ.της σούπας γέμιση , τυλίγετε καλά και στρίβετε σαν σαλιγκάρι.

Αν τα τηγανίσετε πρέπει το λάδι να κάψει.
Αν τα ψήσετε στον φούρνο ρίχνετε στο καθένα 2 κουτ.της σούπας λάδι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β.για 40 λ.περίπου.

Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Διαφήμιση