Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι (όσο τραβήξει η συνταγή)
  • 2 βανίλιες
  • Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Μισή κούπα ηλιέλαιο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή μπράντυ
  • Μισή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 70-80 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρδισμένο και καλά θρυμματισμένο
  • Ζάχαρη άχνη για το άχνισμα στο τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

nistisima-glika-nistisimoi-kourampiedes-glika-xristougenna-vegan-eisaimonadikigr

Αρχίζουμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ, τον χυμό του πορτοκαλιού και το κονιάκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Έπειτα, τη ζάχαρη άχνη και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι (και τα δύο είδη) και ανακατεύουμε πάλι συνεχόμενα.

Δες και αυτό!
Τηγανιά μανιτάρια με χοιρινή πανσέτα

Έπειτα βάζουμε μέσα στο μείγμα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά, το αλεύρι ανακατεύοντας είτε με ένα μίξερ χειρός, είτε με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά μόνο σκεπασμένο με μία μεμβράνη και στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα ταψί, χαρτί ψησίματος ή αλλιώς λαδόκολλα. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά με αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Μόλις οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Περιμένουμε να περάσουν 10 λεπτά για να κρυώσουν λίγο και ύστερα τους αχνίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Ρίξε και άλλη ζάχαρη άχνη αν χρειαστεί.

Δες και αυτό!
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Extra tips:

Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε κουραμπιέ για μεγαλύτερη νοστιμιά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

eisaimonadiki

Διαφήμιση