Ξεχωριστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Ξεχωριστή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

-5 αυγά
-300gr ζάχαρη (1 1/2 κούπα)
-200gr βούτυρο φυτικό
-250gr καρύδια ψιλοκομμένα (2 κούπες)
-180gr σιμιγδάλι χοντρό (1 κούπα)
-200gr αλεύρι γοχ. (1 3/4 κούπας)
-10gr baking powder (1κτσ γεμάτη)
-1 βανιλέτα Για το σιρόπι
-250ml νερό -250gr ζάχαρη
-φλούδες πορτοκαλιού
-1 ξυλάκι κανέλας για το γλάσο
-125gr σοκολάτα κουβερτούρα 54%
-1κτσ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα την συνταγή μας με την παρασκευή του σιροπιού. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες του πορτοκαλιού το κομμάτι της κανέλας και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου λιώσει η ζάχαρι.

Οσο βράζει το σιρόπι, βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα δεύτερο λίγο μεγαλύτερο μπώλ προσθέτουμε το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρι, και ανακατεύουμε με το μίξερ, ρίχνοντας τα αυγά ένα ένα στο μίγμα αυτό. Όσο ανακατεύουμε, προσθέτουμε με ένα κουτάλι τα υλικά που είναι στο πρώτο μπωλ.

Αφού το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, ρίχνουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι.

Αφού αλοίψουμε με βούτυρο και λίγο αλεύρι ένα ταψί περίπου 30 εκατοστών, ρίχνουμε το μίγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα κουνώντας το ταψί δεξιά και αριστερά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40 έως 45 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ενώ είναι ζεστό, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι με ένα μεγάλο κουτάλι ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Αφήνουμε την καρυδόπιτα στο ταψί έως ότου κρυώσει καλά.

Περιμένοντας να κρυώσει προχωράμε στην παρασκευή του γλάσου. Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπωλ την σοκολάτα κουβερτούρα που είναι κομμένη σε κομμάτια, το ηλιέλαιο και καλύπτουμε το μπώλ με μαγειρική μεμβράνη. Βάζουμε το μπωλ σε φούρνο μικροκυμάτων έως ότου ζεσταθεί καλά η σοκολάτα. Το βγάζουμε από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε καλά την σοκολάτα στο μπώλ έως ότου λιώσει τελείως.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας σε γραμμές στην καρυδόπιτα ή μπορούμε και να την καλύψουμε σε όλη την επιφάνειά της.

Η καρυδόπιτά μας είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor