Η Εκτέλεση είναι από κ. Άννα Γιαννούλη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Υλικά για τη ζύμη:
• Πατάτες βρασμένες κι αλεσμένες
• αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• αλάτι
• τριμμένο parmigiano reggiano ή κάποιο σκληρό τυρί ήπιας γεύσης (3-4 κ.σ. για μισό κιλό ζύμης)
• επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
• σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη γέμιση:
• τυρί που λιώνει της αρεσκείας σας τριμμένο ή σε μικρά κυβάκια
• Αλλαντικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
• ή οποιαδήποτε άλλη γέμιση με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα, πιπεριών, κρεμμυδιού κ.λ.π.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζυγίζουμε τον πουρέ πατάτας κι υπολογίζουμε περίπου τη μισή ποσότητα σε βάρος για το αλεύρι.

• Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την πατάτα, αφού προηγουμένως την έχουμε περάσει από το μύλο λαχανικών ή το ειδικό εξάρτημα.

• Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, το αλάτι και το τυρί . Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.

• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, κι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.

• Με κουπατ ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλούς δίσκους στο μέγεθος που θέλουμε, φροντίζοντας να έχουμε ζυγό αριθμό.

• Στους μισούς δίσκους βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και καλύπτουμε με τους υπόλοιπους.

• Πατάμε γύρω γύρω να κλείσουν καλά.

• Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο, ώσπου να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

· Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει η περίσσεια λαδιού και σερβίρουμε.

• Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε στατικό φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Η ώρα εξαρτάται από το μέγεθος. Γι’ αυτά της φωτογραφίας υπολογίστε 15 λεπτά.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Martha Argyri “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.