Ξαναζεσταμένο φαγητό: 9 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε την επομένη – Δείτε τους κινδύνους - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ξεχωριστα

Ξαναζεσταμένο φαγητό: 9 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε την επομένη – Δείτε τους κινδύνους

Ξανά ζεσταμένο φαγητό: Μπορεί να πέσαμε έξω στους υπολογισμούς σας και να φτιάξαμε περισσότερο φαγητό από ότι καταναλώθηκε και έτσι να περισσέψει. Μπορούμε ομως το φαγητό αυτό να το καταναλώσουμε την επόμενη ημέρα με ασφάλεια; Παρακάτω σας εχουμε πια φαγητά είναι επικίνδυνα και θα ηταν καλό να τα αποφεύγουμε αν τα εχουμε από χθες. Ξανά ζεσταμένο […]

Θέλαμε να φτιάξουμε λίγο παραπάνω φαγητό για να μείνουν ευχαριστημένοι όλοι και τελικά μας έμεινε το φαγητό! Σιγά μωρέ, θα το φάμε αύριο! Επιτρέπεται όμως να το ξαναζεστάνουμε; Δείτε παρακάτω ποια φαγητά είναι επικίνδυνα και ίσως θα έπρεπε να τα αποφύγουμε εάν τα έχουμε από εχθές!

Διαφήμιση

Αυγά

Σχεδόν πάντα περιέχουν σαλμονέλα. Το μικρής διάρκειας και σε χαμηλές θερμοκρασίες μαγείρεμα δεν σκοτώνει τα βακτήρια. Η παραμονή τους δε σε θερμοκρασία δωματίου, προκαλεί πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Παντζάρια

Ερευνητικές μελέτες έχουν καταλήξει ότι τα νιτρικά άλατα των παντζαριών μετατρέπονται σε νιτρώδη και νιτροζαμίνες όταν ξαναζεσταθούν. Οι ουσίες αυτές έχουν συνδεθεί με καρκινογένεση.

Πατάτες

Με το επαναλαμβανόμενο ζέσταμα ευνοείται η ανάπτυξη βουτυλικού κλωστηριδίου. Είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Σπανάκι

Είναι και αυτό πλούσιο σε νιτρικά. Όπως και με τα παντζαρια που προαναφερθηκαν, τα άλατα αυτά μετατρέπονται σε καρκινογόνες ουσίες όπως νιτρώδη και νιτροζαμίνες.

Μητρικό γάλα

Το 30-40% της πολύτιμης βιταμίνης Β12 που περιέχει το μητρικό γάλα, καταστρέφεται αμέσως μόλις θερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης, οι ισχυροί χημικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα, οι οποίοι καταπολεμούν τα βακτήρια, καταστρέφονται από τα μικροκύματα.

Ρύζι

Μπορεί να περιέχει σπόρους δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων. Η θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων δεν είναι αρκετή για την εξόντωση των βακτηριδίων αυτών τις περισσότερες φορές. Έτσι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος δηλητηρίασης.

Κοτόπουλο

Όπως συμβαίνει με τα αυγά, το κοτόπουλο έχει σαλμονέλα. Τα μικροκύματα δεν έχουν αρκετή θερμότητα που να εξοντώνει τα βακτήρια.

Έλαια ψυχρής έκθλιψης

Το λινέλαιο, το ελαιόλαδο, το λάδι κανόλα και άλλα έλαια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και άλλα ακόρεστα λιπαρά. Αυτό τα κάνει πολύ ωφέλιμα για την υγεια. Η αναθέρμανσή τους τα καθιστά ασταθή και γι’ αυτό όχι ασφαλή για την υγεία.

Διαφήμιση

Θαλασσινά

Το βακτήριο vibrio vulnificus ζει σε ζεστό θαλασσινό νερό και μπορεί να μολύνει τα οστρακοειδή. Η μόλυνση από V. vulnificus προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με την γαστρεντερίτιδα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαφήμιση

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

δημοφιλη