Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι κ πιπέρι.

Διαφήμιση

Οι κούπες είναι του τσαγιού

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας

Βγάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο άωρες στους 180!! Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα κ τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά κ αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί..

Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ τοστ στο τηγάνι σκέτη μούρλια
Επόμενο άρθροΝοστιμότατα και λαχταριστά μήλα με γρεναδίνη