Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 600γρ. φράουλες 200 γρ. ζάχαρη 250ml νερό δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το […]

Διαφήμιση

Υλικά
600γρ. φράουλες
200 γρ. ζάχαρη
250ml νερό
δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και λιώνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχει λειώσει τελείως αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Καθαρίζουμε προσεκτικά τις φράουλες και κόβουμε σε μικρά κομμάτια . Τα ρίχνουμε σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αναμειγνύουμε για λίγα λεπτά μέχρις ότου οι φράουλες φθάσουν στη σύσταση ενός πουρέ .

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μίγμα νερού και ζάχαρης και αναμιγνύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ, καλύπτουμε με ένα φύλλο διαφανούς μεμβράνης και τοποθετούμε στον καταψύκτη.

Μετά από 30 λεπτά, βγάζουμε ξανά το σορμπέ, ανακατεύουμε και βάζουμε πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε για 5/6 φορές με διαστήματα 30 λεπτών . Στο τέλος αφήνουμε για 8 ώρες στην κατάψυξη.

Πριν χρησιμοποιήσετε το σορμπέ σας, θυμηθείτε να το βγάλετε από την κατάψυξη περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: cucina.fanpage.it

Διαφήμιση