Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Τα λόγια είναι περιττά, μπροστά σε αυτό το θέαμα. Όμορφο σαν λουλούδι!

ΥΛΙΚΑ
400 γρ γάλα χλιαρό
15 γρ νωπή μαγιά
1κ.γ ζάχαρη
1κ.ς αλάτι
3κ.ς σπορελαιο
50 γρ βούτυρο ( για να βουτυρωσουμε τα 2 φύλλα)
2 αυγά ( το ένα κρόκο είναι για να αλεθουμε το τυρόψωμο μας).
Περίπου 700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Τυρί φέτα όσο θέλετε. Εγώ έβαλα περίπου 400γρ και στα δύο.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολάκι βάζουμε το γάλα τι μάγια μία χούφτα από το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι , βαζουνε το αλάτι το λάδι τα χτυπημένα 1,5 αυγά και στο τέλος προσθέτουμε το μίγμα με τη μαγιά.

Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη , κόβουμε σε 2 κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα , σκεπασμένη. Ανοίγουμε δύο φύλλα περίπου 35 X 25 μακρόστενα .

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το φύλλο και τρίβουμε από πάνω τυρί το τυλίγουμε σε ρολό το βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και κόβουμε φέτες περίπου 1 με 1,5 εκατοστά .

Θα κόβουμε 1 αριστερά 1 δεξιά 1 στη μέση . Μόλις είναι έτοιμα τα σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσουν. Πριν μπει στο φούρνο τα αλείφουμε με 1 κρόκο 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο και μία κουταλιά της σούπας γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40με 45 λεπτά Ανάλογα από το φούρνο.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑγαπημένο ρεβανί – Από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά που γίνεται γρήγορα και στοιχίζει ελάχιστα…
Επόμενο άρθροΤέλειο σιροπιαστό γλυκό Κοπεγχάγη!