Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε 6 μεγάλα πράσα, τα κόβουμε […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε 6 μεγάλα πράσα, τα κόβουμε και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν μαζί με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα και λίγο ελαιόλαδο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 500 γρ φέτα, λίγο γάλα, λίγο αλάτι κ πιπέρι. Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε δυο αυγά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά το μείγμα.

Για τη ζυμη:

500γρ αλεύρι, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη!

Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζουμε στα 6. Ανοίγουμε τα τρία πρώτα φύλλα και τα στρώνουμε με τις άκρες να βγαίνουν έξω απ’το ταψί αφού τα λαδώσουμε πολύ καλά ενδιάμεσα με ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα τρία ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. (Φύλλο-λάδι-Φύλλο…)

Κλείνουμε τη πίτα ανασηκώνοντας τα φύλλα που εξέχουν φτιάχνοντας πλεξούδα γύρω γύρω απ’το ταψί και λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!
Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.