Νόστιμη πάριζα κοτόπουλο και με τα πιο υγιεινά υλικά
Connect with us

Συνταγές

Νόστιμη πάριζα κοτόπουλο και με τα πιο υγιεινά υλικά

Η Συνταγή είναι από κ. Christine Kokinaku – Cook or Design – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Διαφήμιση

Υλικά:
*1 ολόκληρο κοτόπουλο
*1 καρότο
*1 κρεμμύδι
*3 σκελίδες σκόρδο
*2-3 παντζάρια (θα τα χρησιμοποιήσεις για το χρώμα)
*3 κ.γλ άγαρ άγαρ ( ή 6γρ ζελατίνα σκόνη)
*3 κσ. αλάτι , πιπέρι, πάπρικα.
*1 μεγάλο πλαστικό μπουκάλι που θα έχεις κόψει το πάνω μέρος ( αυτό θα το χρησιμοποιήσεις για φόρμα)

Εκτέλεση:
– Βράζεις πολύ καλά το κοτόπουλο. Πολύ καλά όμως. Μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι. Αν θες χρησιμοποίησε χύτρα.
– Καθαρίζεις και ξύνεις τα παντζάρια στο τρίφτη στη ψηλή σκάλα. Θα τα βάλεις μέσα σε ένα τούλι ή τουλπάνι και θα σουρώσεις. Θα κρατήσεις το ζουμί σε ένα μπολ ) γιατί θα το χρησιμοποιήσεις για χρώμα.

– Μόλις βράσει το κοτόπουλο, κρατάς ένα μικρό μπολ ( 3φλ.) από το ζουμί , το ξεπετσιάζεις και κρατάς μαδιμένο όλο το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ.
– Τώρα πρέπει να φτιάξουμε το πηκτικό στοιχείο που θα σταθεροποιηθεί η πάριζά σου.

– Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτεις το ζωμό που έχεις κρατήσει και προσθέτεις το άγαρ άγαρ ή 6γρ ζελατίνα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
– Προσθέτεις το μείγμα αυτό στο κοτόπουλο. Προσθέτεις τα μπαχαρικά και το σκόρδο λιωμένο. – Προσθέτεις αρχικά 3-4 κουταλιές και από το ζωμό πατζαριού.

Διαφήμιση

– Παίρνεις το Μπίμερ( το εργαλείο) , αυτό που χρησιμοποιούν για να λιώσεις τις σούπες( λογικά μπορείς να τα βάλεις και σε μεγάλο μπλέντερ αλλά δε το χω δοκιμάσει) και αρχίζεις σιγά σιγά να λιώνεις το μείγμα…θα γίνει χυλός σχεδόν. Για περισσότερο χρώμα προσθέτεις συνέχεια κουταλιές από το ζωμό πατζαριού… θέλει αρκετές μη φοβηθείς.

– Μόλις το φέρεις το χρώμα εκεί που επιθυμείς και το μείγμα σου έχει λιώσει καλά είναι έτοιμο. Σίγουρα θέλει να ασχοληθείς 10 λεπτά.
– Τοποθετείς το μείγμα μέσα στο μπουκάλι για να πάρει το σχήμα και το βάζεις όρθιο στη πόρτα του ψυγείου.

– Άστο κάποιες ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει….
– Κόψε με ψαλίδι την μια μεριά του μπουκαλιού και βγάλε τη πάριζα προσεχτικά.

Η Συνταγή είναι από κ. Christine Kokinaku – Cook or Design – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Διαφήμιση