Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Αλεύρι σίτου 500 g Γάλα 300 ml Ζάχαρη 25 g 1 Μαγιά 5 g Αλάτι Βούτυρο 80 g Αυγό […]

Διαφήμιση

Υλικά
Αλεύρι σίτου 500 g
Γάλα 300 ml
Ζάχαρη 25 g
1 Μαγιά 5 g
Αλάτι
Βούτυρο 80 g
Αυγό 2
Μότσαρελα 200 g

Εκτέλεση
1. Αναμίξτε σε ένα βαθύ δοχείο 250 ml ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ξεχωριστά, κτυπήστε το ένα αυγό και προσθέστε στο μίγμα γάλακτος.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι. Προσθέστε στο γάλα. Ζυμώνετε τη ζύμη. Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε ξανά.

3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα βαθύ μπολ. Καλύψτε με μια μεμβράνη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί.
4. Εν τω μεταξύ, κόψτε τη μοτσαρέλα σε λεπτές λωρίδες.
5. Πάρτε ένα στρογγυλό ταψάκι και το καλύψτε με λαδόχαρτο. Απλώνετε τη ζύμη.

6. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κάντε κοψίματα στη ζύμη. Βάλτε τη μοτσαρέλα ανάμεσα στα κοψίματα. Καλύψτε με μια μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να ξαναφουσκώσει η ζύμη
7. Κτυπήστε το άλλο αυγό με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και λίγο αλατιού. Αλοίφετε τη ζύμη. Ψήστε τη focaccia για 15 λεπτά στους 200 ° C.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ