Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Από το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ». ΥΛΙΚΑ: 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 72% κακάο) 500 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο 2 κ.σ. ρούμι μαύρο ½ φλ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Κομματιάζουμε την πικρή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι. 2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος […]

Διαφήμιση

Από το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ».

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 72% κακάο)
500 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
2 κ.σ. ρούμι μαύρο
½ φλ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κομματιάζουμε την πικρή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι.

2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά.

3. Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

5. Παίρνουμε τη φόρμα δακτυλίδι με τη σοκολατένια βάση για τούρτα και πασπαλίζουμε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.

6. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.

7. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.

Πηγή: www.gourmed.gr