Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

2 τσιπούρες
1- 1/2 κιλό σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Χυμό από 2 λεμόνια
2 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
Τα υλικά τα προσαρμόζουμε πάντα ανάλογα με τις ανάγκες μας
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σέλινο και το βάζουμε στη χύτρα  , ή στην κατσαρόλα  για να μισοβράσει. Να μην λιώσει όμως γιατί θα βράσει και στο φούρνο.

Όταν είναι έτοιμο το σέλινο  με μια πιρούνα το παίρνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Από το  ζουμί του σέλινου κρατάμε ένα  ποτηράκι του κρασιού και το υπόλοιπο το πετάμε.

Δες και αυτό!
Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια

Πάνω από το σέλινο βάζουμε το κρεμμύδι το ξερό και το φρέσκο ψηλοκομμένα,τον άνηθο αλάτι και πιπέρι, και ένα ποτήρι του κρασιού νερό. Τα ανακατεύουμε λίγο για να πάνε όλα τα υλικά παντού.

Για τις τσιπούρες. Καθαρίζουμε τις τσιπούρες καλά τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουν αρκετό αλεύρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά και βάζουμε τις τσιπούρες.

Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά, ίσα ίσα για να κάνουν κρούστα  και να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια κάνουμε λακουβίτσες στο σέλινο και βάζουμε τίς τσιπούρες. Τέλος ρίχνουμε το λάδι πάνω στις τσιπούρες και το σέλινο και το βάζουμε στο φούρνο.

Δες και αυτό!
Μαρμελάδα κυδώνι!

Το ψήνουμε στους 180-200  βαθμούς για 45 -50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Αν δούμε ότι χρειάζεται νερό προσθέτουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζουμί από το σέλινο που κρατήσαμε, το χυμό από τα 2 λεμόνια, και τις 2 κουταλιές αλεύρι. Τα χτυπάμε καλά και όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το περιχύνουμε με αυτόν τον χυμό και το βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα για να δέσουν τα υλικά μας.

Διαφήμιση