Νόστιμες σπιτικές Κροκέτες μανιταριών που φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο
Connect with us

Ορεκτικα

Νόστιμες σπιτικές Κροκέτες μανιταριών που φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο

Υλικά 5-6 μανιτάρια διάφορα πολύ ψιλοκομμένα ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 μεγάλη πατάτα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο 2 κ.σ. κεφαλοτύρι 1 κ.γ. θυμάρι 1 αυγό 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό   Εκτέλεση Καθαρίζουμε την πατάτα, την βράζουμε και την κάνουμε πουρέ. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε […]

Υλικά

Διαφήμιση

5-6 μανιτάρια διάφορα πολύ ψιλοκομμένα

½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πατάτα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κεφαλοτύρι

1 κ.γ. θυμάρι

1 αυγό

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την πατάτα, την βράζουμε και την κάνουμε πουρέ. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Τέλος ρίχνουμε το θυμάρι, κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι.

Ενώνουμε τα μανιτάρια με τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε τρία πιάτα χωρίζουμε το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, και την φρυγανιά με το σιμιγδάλι αντίστοιχα. Πλάθουμε το μείγμα μας σε μπάλες και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, το αυγό και την φρυγανιά με το σιμιγδάλι.

Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

manifestoculinary

Διαφήμιση
×
Μελιτζάνες και πατάτες φούρνου, σαν πιτσάκια!