Υλικά

5-6 μανιτάρια διάφορα πολύ ψιλοκομμένα

Διαφήμιση

½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πατάτα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κεφαλοτύρι

1 κ.γ. θυμάρι

1 αυγό

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την πατάτα, την βράζουμε και την κάνουμε πουρέ. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Τέλος ρίχνουμε το θυμάρι, κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι.

Ενώνουμε τα μανιτάρια με τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε τρία πιάτα χωρίζουμε το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, και την φρυγανιά με το σιμιγδάλι αντίστοιχα. Πλάθουμε το μείγμα μας σε μπάλες και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, το αυγό και την φρυγανιά με το σιμιγδάλι.

Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Διαφήμιση

manifestoculinary

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤραγανές Φτερούγες κοτόπουλο με σπιτική πικάντικη σάλτσα, μέλι και λάιμ
Επόμενο άρθροΣας προτείνουμε μια συνταγή για νόστιμη σαλάτα με ψητά λαχανικά