Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Οι γλυκοπατάτες φούρνου θέλουν ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο από τον χρόνο μας για να ετοιμαστούν, ενώ γενικά ψήνονται πολύ πιο γρήγορα από τις κανονικές πατάτες. ΟΔΗΓΙΕΣ Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. Πλένω καλά τις γλυκοπατάτες δίχως ν’ αφαιρέσω την φλούδα τους, τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες) και τις τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ. […]

Διαφήμιση

Οι γλυκοπατάτες φούρνου θέλουν ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο από τον χρόνο μας για να ετοιμαστούν, ενώ γενικά ψήνονται πολύ πιο γρήγορα από τις κανονικές πατάτες.

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. Πλένω καλά τις γλυκοπατάτες δίχως ν’ αφαιρέσω την φλούδα τους, τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες) και τις τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά, τα μυρωδικά και μπαχαρικά κι ανακατεύω να πάνε παντού. Αν προτιμώ μπορώ ν’ αντικαταστήσω το βούτυρο με λάδι, για πιο υγιεινή (και vegan) προσέγγιση.
  • Τοποθετώ τις γλυκοπατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και τις ψήνω για 40-45’ στους 200°C. Στα μισά του χρόνου τις αφαιρώ και τις γυρίζω από την άλλη, προσέχοντας να μην κοπούν ή διαλυθούν μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος. Προτού τις σερβίρω, τις αφήνω να ξεκουραστούν για 10’ και τις τρώμε όσο ακόμα είναι ζεστές και τραγανές. Καλή μας όρεξη!
Περισσότερα στο :  dailycious
Διαφήμιση