Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 200 γραμμάρια κασέρι ή άλλο γλυκό τυρί της αρεσκείας μας 200 γραμμάρια γραβιέρα της αρεσκείας ή άλλο αλμυρό τυρί που προτιμάμε αρκεί να λιώνει 2 ασπράδια αυγού 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο αλάτι Λίγο πιπέρι Λίγη γλυκιά πάπρικα (προεραιτικα) Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για να δούμε […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια κασέρι ή άλλο γλυκό τυρί της αρεσκείας μας
200 γραμμάρια γραβιέρα της αρεσκείας ή άλλο αλμυρό τυρί που προτιμάμε αρκεί να λιώνει
2 ασπράδια αυγού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη γλυκιά πάπρικα (προεραιτικα)
Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να δούμε πως θα φτιάξουμε,αυτή την ενοχή απόλαυση. Στον κάδο του μίξερ,ρίχνουμε τα ασπράδια του αυγού,βάζουμε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε,μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Όταν έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα κλείνουμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο του στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κασέρι και την γραβιέρα μας,προσθέτουμε τις κουταλιές του αλευριού μας και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα μας. Ανακατεύουμε καλά. Με απαλές κινήσεις ρίχνουμε την μαρέγκα μας στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Μόλις ανακατεύουν τα υλικά μας, πρέπει να έχουν μια μέτρια υφή στην ζύμη μας. Τα πάθουμε σε μπαλάκια η σε μακρόστενα μπαστούνια,με όποιο τρόπο προτιμάμε.

Σκεπάζουμε το μείγμα μας με λαδόκολλα η μία καθαρή πετσέτα. Και αφήνουμε για μιάμιση ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις περάσει η ώρα της αναμονής, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο ή το ηλιέλαιο μέχρι τη μέση.
Το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε τις κροκέτες μία μία μέσα στο ζεστό λάδι και μόλις αρχίζουν και παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki

Διαφήμιση