Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ: (Για τη ζύμη) 200 γραμμάρια γιαούρτι Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή όσο χρειαστεί για να σφίξει Για τη γέμιση: 200 γραμμάρια τυρί κρέμα Εκτέλεση Για αρχή κοσκίνισε το αλεύρι και άσε το στην άκρη. Πρόσθεσε το γιαούρτι, έτσι όπως είναι παγωμένο και αν θέλεις πρόσθεσε και λίγο αλάτι για περισσότερη γεύση. […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ: (Για τη ζύμη)

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή όσο χρειαστεί για να σφίξει

Για τη γέμιση:

  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για αρχή κοσκίνισε το αλεύρι και άσε το στην άκρη. Πρόσθεσε το γιαούρτι, έτσι όπως είναι παγωμένο και αν θέλεις πρόσθεσε και λίγο αλάτι για περισσότερη γεύση. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου και πλάσε καλά τη ζύμη για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Αν χρειάζεσαι και άλλο αλεύρι, τότε πρόσθεσε και άλλο. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ που χρησιμοποιούμε.

Στη συνέχεια σκέπασε καλά τη ζύμη με διάφορες πετσέτες για να είναι ζεστά και άσε τη να φουσκώσει για μισή ώρα. Αν δεν έχει φουσκώσει καλά στη μισή ώρα, άσε τη λίγο παραπάνω μέσα στο σκεύος.

Αφού περάσει η ώρα, βγάλε τη ζύμη από το σκεύος και ακούμπησε τη στο πάγκο σου ή στο τραπέζι σου, αφού ρίξεις λίγο αλεύρι για να μην κολλάει. Χώρισε τη σε δύο ή τρία μεγάλα κομμάτια και άνοιξε το καθένα με το μπλάστρι μέχρι να γίνει αδύνατο.

Έπειτα πάρε ένα ποτήρι και κάνε στρογγυλά σχήματα στη ζύμη. Κόψε τα κυκλάκια και άσε τα στην άκρη. Αφού τελειώσεις με όλη τη ζύμη, πάρε ένα ένα τα κομματάκια και βάλε τους μέσα ελάχιστη ποσότητα τυρί κρέμα.

Βάλε στις άκρες του καθένα λίγο νερό και κλείσε τις δύο άκρες του με ένα πιρούνι. Άλειψε το καθένα με λίγο αυγό και ψήσε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου για δέκα με δεκαπέντε λεπτά ανάλογα με τη κουζίνα σου.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki