Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 2 κούπες καρύδια αλεσμένα 1 κούπα πούδρα αμυγδάλου 1 & 1/2 κούπες τριμμένη φρυγανιά 1/3 κούπας κακάο 1-2 σταγόνες υγρή βανίλια 1 κούπα νερό 2 κούπες ζάχαρη 3 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά) ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Σοκολατένια νηστίσιμα corn flakes Διάφορες τρούφες, καρύδα, φλούδες αμυγδάλου για επικάλυψη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τα τρουφάκια · Σε μια κατσαρόλα […]

Διαφήμιση

Υλικά
2 κούπες καρύδια αλεσμένα
1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
1 & 1/2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
1/3 κούπας κακάο
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σοκολατένια νηστίσιμα corn flakes
Διάφορες τρούφες, καρύδα, φλούδες αμυγδάλου για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα τρουφάκια
· Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το κονιάκ.
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την πούδρα αμυγδάλου τη φρυγανιά, το κακάο και τη βανίλια.
· Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά.
· Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να σφίξει για περίπου μισή ώρα.
· Πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε μέσα σε τρούφα της αρεσκείας μας ή καρύδα.

Για τα κουκουνάρια
· Με τη ζύμη από τα τρουφάκια πλάθουμε την βάση σε σχήμα αχλαδιού.
· Κολλάμε περιμετρικά τα corn flakes και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και τις τρούφες.
Περισσότερα στο : ola-nistisima