Συνταγές
Κατσικάκι φρικασέ.. από τα πιο αγαπημένα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά περίπου ένα χεράκι και πλευρά, τα πλένουμε, τα βράζουμε στην χύτρα μισή ώρα, 3 μαρούλια τα πλένουμε τα χοντροκόβω και τα ζεματάω για 3 λεπτά.
*Το κατσικάκι το ροδίζουμε πρώτα, το σωτάρουμε με το κρεμμύδι.
Τα στραγγίζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, σωτάρουμε 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα, 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό σε κύβους, προσθέτω τα μαρούλια, ανακατεύω, βάζουμε τα κομμάτια κρέατος, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά προαιρετικά, άνηθο μισό ματσάκι πλυμένο ψηλοκομμένο.
Ρίχνουμε και από το ζουμί του κρέατος 2 κούπες, κλείνω την χύτρα, βράζουμε για 15′ λεπτά, αποσύρω από το μάτι και κάνω αυγολέμονο, 1 κρόκο, μισό λεμόνι, χτυπάμε καλά συμπληρώνω από το ζουμί.
Ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο φαγητό, ανακατεύω παίρνει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.
Πεντανόστιμο για σερβίρισμα.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για νοστιμότατο μοσχάρι στην κατσαρόλα.
Πολύ νόστιμη συνταγή για μοσχάρι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις!
ΥΛΙΚΑ
Μοσχάρι ελιά κομμένο σε μπουκίτσες – 1 κιλό
Κρεμμύδι ξερό τριμμένο – 1 τεμ.
Σκόρδο ψιλοκομμένο – 3 σκελ.
Ελαιόλαδο – 50 ml.
Κρασί κόκκινο – 100 ml.
Ξύδι μπαλσάμικο – 40 ml.
Θυμάρι ή ρίγανη – 2 πρέζες
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Γαρύφαλλο τριμμένο – 2 πρέζες
Αλάτι
Νερό βραστό – 1/2 λίτρο
Κορν φλάουρ – 3 κτγ.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο να σωταριστούν μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το μοσχαράκι και τα σωτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας μας.
Σβήνουμε με το κρασί και…
Δείτε περισσότερα : syntagestisgogos